Authenticiteit: ben jij echt jezelf?

Benieuwd hoe echtheid jouw leven kan verrijken? Lees snel verder!

Authenticiteit gaat over eigenheid, echtheid en origineel zijn. Helemaal jezelf zijn, zonder schaamte.

Waarom is authenticiteit zo waardevol?

Als authenticiteit voor jou belangrijk is, dan durf je zichtbaar te zijn zoals je bent. Je bent eerlijk, laat jezelf zien en dat voelt goed en vrij. Je vertrouwt op je gevoel en weet wat je nodig hebt, en belangrijker nog, je handelt daarnaar. Door bij jezelf te blijven, toon je jouw ware ik en dat maakt je uniek.

Het is niet nodig om je anders voor te doen of je aan te passen aan de wensen van anderen. Jouw unieke eigenschappen onderscheiden je juist van de rest. Geloof in jezelf en leef je leven zoals jij dat wilt en niet zoals anderen dat van je verlangen.

Oude gewoontes doorbreken

Vanaf jonge leeftijd leren we ons aan te passen aan de verwachtingen van anderen om goedkeuring, liefde en aandacht te krijgen. Maar nu je volwassen bent, hoeft dat niet meer zo te zijn. Laat het pantser los, vertrouw op je eigen keuzes, en leef jouw leven.

De kracht van kwetsbaarheid

Je ware zelf zijn kan verwarrend voelen. Misschien ben je bang om als onzeker of niet goed genoeg gezien te worden. Maar het is juist sterk om je kwetsbaarheden toe te geven. Laat je harnas vallen en toon je menselijkheid. Dit maakt relaties diepgaand en waardevol.

Het tonen van kwetsbaarheid is één van je sterkste eigenschappen. Het nodigt anderen uit om zich ook open te stellen en schept een band van vertrouwen en respect.

Uiteindelijk zijn we allemaal origineel, uniek en authentiek. Je authenticiteit ook daadwerkelijk uitdragen brengt je dichter bij jouw eigen dromen en verlangens.

ken jij jezelf?

Hoe goed ken jij jezelf eigenlijk? Goed? Of valt daar nog het een en ander te ontdekken? Op deze website krijg je tools om jezelf nog beter te leren kennen zodat je weet 'wie je bent' én uiteindelijk ook 'wat je wilt'.

Wil je direct aan de slag? Bekijk dan ons online kenjezelf programma boordevol met meditaties, oefeningen en tools.

Ga je liever in een groep gezamenlijk aan de slag? Dan is het live kenjezelf programma wellicht een goede optie voor jou. We starten in september.

Of... ga direct aan de slag met deze HELP! online trainingen:

Direct aan de slag

Met deze programma's ga je direct aan de slag met jezelf.

Ontdek jezelf

Leer jezelf nóg beter kennen met de inspirerende opdrachten uit het kenjezelf programma.